Úkol zněl jasně – pod jednu střechu smysluplně napasovat sklad, prodej, administrativu, ale i laboratoř a lahvovací linku. Zkrátka jsme museli vymyslet, jak všechny funkce skloubit a uspořádat tak, aby fungovala každá jedna z nich i všechny pospolu. Původní prostor haly jsme rozšířili, po stranách přidali praktické přístřešky a vymysleli několik prvků, které propojily vnitřní a venkovní prostory. Společně s optimalizací prostoru jsme hodně přemýšleli i nad obslužností celého areálu. Příjezdové cesty jsme překreslili tak, aby se zjednodušila jeho dostupnost pro dodavatele, zákazníky i zaměstnance.
Z více různých fasád udělat jednu celistvou
V minulosti se na původní halu postupně „lepily“ další a další přístavby. Vymysleli jsme proto, jak celou fasádu zcelit a sjednotit. Skrytě doufáme, že to bude inspirací i pro další objekty v okolí.
Projekt | DOBŠICE |
Zadavatel | Vinařství LAHOFER, a.s. |
Projekt | 2020 |
Rok realizace | ... |
Tým | Adam Jung, Barbara Jung |